Een woord van de voorzitterVoorzitter
Afgelopen seizoen 2016 – 2017 was een heel mooi seizoen met als thema De Efteling. Een thema dat met name kinderen heel erg leuk vinden. Maar ook volwassenen vinden De Efteling geweldig. En dat hebben we gemerkt. De bezoekers van het Carnaval blijken toch altijd zeer creatieve mensen te zijn. Op deze website kunt u nagenieten van het Carnaval van afgelopen seizoen. Maar vanaf nu gaan we ook weer vooruit kijken. Met een nieuwe Hofhouding

Gelijk na afloop van het carnaval kreeg de Prinsencommissie een kandidaat Prins aangeboden. De Prinsencommissie had het gemakkelijk dit jaar. Overigens stond deze Prins al wat langer in de wacht. Hij had zich namelijk vorig jaar eigenlijk net te laat gemeld. Anders was hij vorig jaar al aan de beurt geweest. Gevolg hiervan was dat de commissie niet echt actief op zoek is geweest naar een Prins, maar kregen zij deze dit jaar op een presenteer blaadje aangereikt. Bestuurslid Emma Welle was namelijk benaderd en deze heeft lange tijd mij ook niet geïnformeerd.
Overigens is het benaderen van potentiële kandidaten geen sinecure. Het is een serieuze aangelegenheid waarbij zorgvuldig te werk wordt gegaan: verzamelen van namen, beeld krijgen bij de personen, anoniem rondvragen en als laatste benaderen, erop afstappen en vragen. Een geheimzinnig klusje, een spel dat gespeeld moet worden. Als de kandidaat uiteindelijk enthousiast is, dient alles zeer geheim te blijven. Echter dit jaar stond de Prins al in de coulisse. Hij had eigenlijk afgelopen jaar al gewild, maar zoals reeds gezegd, die plaats was reeds vergeven.
Is het eenmaal zover en heeft de Prins “ja “gezegd dan moeten er een aantal zaken geregeld worden, b.v. kleding, onderscheidingen, 11 geboden en niet te vergeten: het bedenken van een thema. Maar ook de samenstelling van de Hofhouding is heel belangrijk. Met wie gaan ze het avontuur aan. Daarmee bedoel ik: met wie wil de Prins dit karwei klaren? Wie wil hij of zij naast zich? Met andere woorden: wie is de Adjudant, Prinses of Hofdame? Leuke dingen allemaal. Gelukkig was alles dit jaar ruim op tijd rond. En één ding staat vast, het wordt een bijzonder jaar.  Vanaf de
Prinsenwisseling op zaterdag 11 november 2017 wist ik het zeker, dit wordt echt een bijzonder jaar. Voor de tweede maal sinds 1979 is de opwachting van de prins in de buitenlucht. De Prins zal letterlijk “lekker” uitpakken. Nou dat is gelukt met al die lekkere bitterballen die hij uitdeelde. Net als vorig jaar is gelukkig ook de jeugd in groten getale van de partij, Met twaalf enthousiaste Dansmariekes, die wekelijks op de woensdagavond trainen en een Jeugdraad van Elf, een mooi geheel.
Daarnaast is er vanuit groep 8 van de Antoniusschool weer een Hofhouding gekozen, dit maal twee dames die samen, als
Prinses en Hofdame over toontjes Honk gaan regeren.
En tot 10 februari als het Carnaval losbarst.
Tot slot, blijf ik zeggen: Carnaval is Vriendschap!  Driemaal Alaaf, Alaaf, Alaaf  André Koopmanschap  Voorzitter