Volg hier het laatste nieuws en de ontwikkelingen binnen onze vereniging.

____________________________________________________________________________________________________________________________
Afvoeren
Prins(ess)enwissel 2016
Zaterdag 5 november was het dan zover. Terwijl we na een prachtig carnavals jaar afscheid moesten nemen van onze prinses Lucie en haar Hofdame Suus, mochten we onze nieuwe hofhouding verwelkomen.
Nadat zij voor de allerlaatste keer als Hofhouding de dansvloer domineerden met een geweldige polonaise werden Prinses Lucie en haar Hofdame Suus om 22.11 uur op het podium geroepen door de Voorzitter André Koopmanschap. Het was tijd, tijd om afscheid te nemen! De Raad van Elf had zoals ieder jaar weken van te voren al een heus afvoer plan gesmeed en oh, oh, wat was de Hofhouding zenuwachtig. Maar De Raad van Elf heeft zich netjes gedragen en de dames op een zeer chique manier afgevoerd. Nadat Hofdame Suus zich had verkleed als Heks gaf zij Prinses Lucie een hap uit een giftige appel. Hierdoor viel Prinses Lucie in een diepe slaap en werd zij liggend op een bed de zaal uit gereden. En ze leefden nog lang en gelukkig…….
Er werd al weken druk gespeculeerd: Wie o wie zullen de nieuwe Prins/Prinses en zijn/haar gevolg dit jaar worden? Al weken werden de leden van onze Facebook pagina getrakteerd op allerlei ingewikkelde hints. Om 23.11 uur was het dan zover. Iedereen werd gevraagd het Hofpaleis te verlaten en plaats te nemen aan de zijkant van het gebouw. Hier werd op de muur via een beamer de spanning flink opgebouwd als in een spannende film. Gevolgd door een zee aan vuurwerkfonteinen kwam uit de richting van de Kwakel de vertrouwde gele Turftrappers klomp aanrijden met daarop Prins Dennis, Prinses Marijke en Prinses Eveline. Wat een spektakel!
Dit belooft wederom een fantastisch carnavalseizoen te worden met deze enthousiaste Hofhouding!
Stacks Image 23
____________________________________________________________________________________________________________________________

IMG_0649
Een nieuw leuk initiatief!
Tijdens de laatste algemene leden vergadering werd de vereniging verrast door drie heel enthousiaste leden. Zij brachten een geweldig nieuw initiatief naar voren, namelijk de oprichting van een Jeugd Raad van 11!
Marcel Rijnsent, Dennis van Marissing en Remko Kempers presenteerden een compleet uitgewerkt plan om dit te onderbouwen. Zij willen graag de jeugd van Kortenhoef op deze bijzondere manier kennis laten maken met het carnaval. Want, waarom hebben we wel een Jeugd Hofhouding en geen Jeugd Raad van 11?

Inmiddels hebben de heren een complete Jeugd Raad enthousiast weten te krijgen en zijn zij al maanden bezig met een nieuwe wagen voor in de optocht. Een nieuwe Raad betekent immers ook een nieuwe wagen. We kunnen u melden dat de wagen al aardig vorm begint te krijgen en dat dit een enorme verrijking is voor de vereniging. Het is de heren dan ook wel toevertrouwd dat er straks 11 heel enthousiaste jeugdleden hun entree zullen maken tijdens ons Prinsenbal op 5 november 2016.

Op de foto alvast een kleine impressie van de bouw van de nieuwe wagen. Hier verklappen we natuurlijk niet al te veel over, zodat dit een grote verrassing zal zijn tijdens onze optocht in Ankeveen en Kortenhoef op zondag 26 februari 2017!